Astm

Medicina diferentiaza  astmul bronsic sau adevarat (asthma bronchiale) de astmul cardiac sau pseudo-astm (asthma cardiale)

Ceaiurile recomandate in continuare sunt utile pentru tratamentul astmului bronsic,aceasta fiind o boala pe care majoritatea oamenilor o „cunosc” sub respectiva denumire.

Este o suferinta caracterizata prin crize repetate, in cursul carora bolnacul prezinta mari dificultati in respiratie (dispnee),exteriorizate prin inspiratii si expiratii suietoare,de cele mai multe ori,o predispozitie alergica ereditara.Mai mult de jumatate din astmatici sunt alergici la anumite substante din mediul inconjurator,cum ar fi polenul,mucegaiul,parul de animale,fibrele de bumbac,pesticidele,anumite alimente si medicamente.In acest caz este vorba de astm conditionat de mediul inconjurator sau de un astm alergic la inhalare.

Spre deosebire de o atare farma a bolii,in cazul astmului alergic de natura infectioasa cauzele declansatoare,sunt infectii ale cailor respiratoare,mai ales ale sinusurilor nazale si ala cavitatii nazale,ale bronhiilor sau alvelolelor pulmonare.

Ceaiurile recomandate mai jos au un efect de usurare prin fluidizarea secretiilor bronsice,care pot fi astfel expectorate.

Reteta 1

  • radacini de nalba mare (Althaea offcinalis) 50 g
  • cimbru (Thymus vulagris)                                   50 g

Modul de preparare: Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierb 3 lingurite de amestec cu 3 cani de apa,timp de 15 minute.Se strecoara.In timpul zilei se beau incet,inghititura cu inghititura,3 cesti de ceai cald.

Reteta 2

  • frunze de patlagina ingusta (Plantago lanceolata)   20 g
  • frunze de podbal (Tussilago farfara)                              20 g
  • flori de soc negru (Sambucus nigra)                              20 g
  • toporasul doamnei (Viola odorata)                                15 g
  • seminte de chimen (Carum carvi)                                   15 g
  • seminte de fenicul (Foeniculum vulgare)                     15 g

Modul de preparare :Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Peste o lingurita de amestec se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute.Se strecoara.Se beau,zilnic,3 ceste de ceai cald.

Reteta 3

  • frunze de coacaz negru (Ribes nigrum)                                                 10 g
  • patlagina in ingusta (Plantago lanceoalta)                                           10 g
  • radacini de lemn dulce (Radix liquiritiae) (Glycyrrhiza glabra) 10 g
  • trei frati patati (Viola tricolor)                                                                  15 g
  • cimbru (Thymus vulgaris)                                                                           15 g
  • frunze de castan comestibil (Castanea vesca)                                     20 g
  • roua cerului (Drosera rotundifolia)                                                         20 g

Modul de preparare :Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierb 3 lingurite de amestec,cu 3 cani de apa timp de  5-10 minute.Se strecoara.Se beau in cursul zilei,3 cesti de ceai cald.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: