Balonari

Balonarile asociate cu tendinta la constipatie,nu sunt boli de sine statatoare,ci un semn de boala.Daca bolnavul sufera de aceste balonari de mai mult timp este,necesat un examen medical minutios.Daca balonarea este trecatoare,atunci ceaiurile din plante vor avea efecte binefacatoare.

  • fructe de cardamom (Elettaria cardamomum)   10 g
  • rizomi de obligeana (Acorus calamus )                  10 g
  • radacini de valeriana (Valeriana officinalis)        10 g
  • frunza de menta buna (Mentha piperita)               30 g
  • flori de musetel (Matricaria chamomilla)              30 g

Modul de preparare : Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierb 2 lingurite de amestec,cu 2 cani de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Dupa pranz si seara,inainte de culcare,se bea cate o ceasca de ceai.

Balonari – asociate cu expulzare de gaze

  • flori de musetel (Matricaria chamomilla)      100 g
  • frunza de menta buna (Mentha piperita)        100 g
  • radacini de valeriana (Valeriana offcinalis)   100 g
  • seminte de chimen (Carum carvi)                      100 g
  • seminte de anason (Pimpinella anisum )         100 g

Modul de preparare : Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierb 3 lingurite de amestec,cu 3 cani de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se beau,in cursul zilei,3 cesti de ceai cald.

Balonari – cu tendinta la constipatie

  • seminte de anason (Pimpinella anisum)     10 g
  • seminte de fenicul (Foeniculum vulgare)   10 g
  • frunze de menta buna (Mentha piperita )   20 g
  • flori de musetel (Matricaria chamomilla)  30 g
  • scoarta de crusin (Rhamnus frangula)        30 g

Modul de preparare : Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierb 3 lingurite de amestec,cu 3 cani de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se beau,in cursul zilei,3 cesti de ceai cald.

Balonari –  cu tendinta la diaree

  • pelin (Aatemisia absinthium)                       10 g
  • coada calului (Equisetum arvense)            30 g
  • coada soricelului (Achillea millefolium ) 30 g
  • radacini de sclipeti (Potentilla erecta)      30 g

Modul de preparare : Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierb 3 lingurite de amestec,cu 3 cani de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se beau,in cursul zilei,3 cesti de ceai cald.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: