Caderea parului

Exista diferite forme de cadere a parului,iar cauzele sunt si ele diferite.Destul de frecvent se intalneste alopecia localizata pe crestetul capului,sub forma de pete rotunde,parul cazand dinspre centrul cercului spre periferia acestuia; nu este insotita de alte modificari la nivelui pielii.De regula, se formeaza o chelie mare sau procesul continua pana la caderea completa a parului.

Si sifilisul poate provoca calvitie: caracteristicile acestei forme clinice de alopecie sunt zonele bine delimitate, pe care parul este rarit sau cazut complet, mai ales in regiunea occipitala.Dar, din fericire, sifilisul este astazi destul de rar.

Urmatorul grup de alopecii este reprezentat de caderea fireasca a parului, care nu este insotita de modificari la nivelul pielii.Ea se produce in boli febrile ca tifosul,congestia pulmonara,gripa adevarata,hipertiroidism etc. De multe ori,caderea parului se produce la mai multe luni dupa boala.

Dar si unele intoxicatii,de exemplu cea cu taliu,pot provoca acest tip de alopecie,la care se adauga caderea treimii exterioare a sprancenelor.

Cateodata,calvitia este asociata cu o piele seboreica, sau,dimpotriva,prea uscata,la nivelul capului,formandu-se si matreata.Cauza rezida intr-o constitutie anatomica si fiziologica propie organismului respectiv.

Dermatologia a realizat medicamentele pentru toate tipurile de cadere a parului(alopecie).Lotiunile prezentate in cele ce urmeaza au efect tonifiant asupra pielii capului sau ajuta la cresterea parului (lotiunile 1 si 2).Ele pot fi incercate in toate cazurile.De cele mai multe ori rezultatele sunt notabile.

i

  • coada calului (Equisetum arvense)      100 g

Modul de preparare: Se toarna, peste 3 lingurite de coada calului,500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute.Se strecoara.Dimineata si seara se spala si se maseaza pielea capului cu acest ceai cald.

Lotiune pentru cresterea parului

Reteta 1

  • frunze de mesteacan raios (Betula verrucose)  50 g
  • urzica mare (Urtica dioica)                                       50 g

Modul de preparare: Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Peste 3 lingurite de amestec se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute.Se strecoara.Dimineata si seara se spala si se maseaza pielea capului cu acest ceai cald.

Reteta 2

  • radacini de brusture (Arctium lappa)  100 g

Modul de preparare: Se fierb 2 lingurite de radacini de brusture cu 2 cani de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se beau,in cursul zilei, 2 cani de ceai cald.De asemenea, se maseaza zilnic pielea capului,de 2-3 ori,cu 1-2 cesti de ceai din radacinile de brustue si dupa aceea se unge cu ulei de radacini de brusture.

Tonifiant pentru pielea capului

  • radacini de obligeana (Acorus calamus)                        50 g
  • radacini de tulpini de cicioare(Cichorium intybus )  50 g

Modul de preparare: Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierbe o lingurita de amestec cu o cana de apa timp de 5-10 minute.Se strecoara.Dimineata si seara,se maseaza pielea capului cu acest ceai cald.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: