Diabet

Diabetes mellitus este numele stiintific al diabetului zaharat.In ultimii ani,cazurile de diabet s-au inmultit in randul populatiei noastre.Primele semne sunt setea si consumul unor cantitati mult mai mari de lichide.Conseciintele acestui consum sunt urinarea foarte frecventa si scaderea in greutate,in ciuda unei alimentatii suficiente sau chiar mai abundenta decat in mod obijnuit.Alte simptome ale bolii ar fi: culoarea de piersica a fetei,cu tendinta spre inrosire,mai ales la nivelul fruntii.De asemenea pot aparea senzatia de mancarime si eczeme,mai ales in zona oranelor genitale externe:la barbat.un prim semn poate fi inflamatia glandului,la femei apar eczeme pruriginoase sau umede pe organele genitale externe.Furunculoza,caderea parului,mobilitatea dintilor,deci parodontoza,dureri la nivelul picioarelor fara a se putea diagnostica vreo boala specifica,starile de nervozitate si tulburarile de vedere sunt alte simptome care pot fi intalnite.Mai pot fi semnalate tulburari de potenta sexuala la barbati,iar la femei tulburari ale ciclului menstrual si o stare generala de nervozitate.

Diabetul este o boala foarte grava,care trebuie tinuta sub control medical permanent.In orice caz trebuie consultat si medicul,prezentandu-i-se reteta ceaiului.Daca el nu este de acord,atunci nu se va utiliza ceaiul.

Reteta 1 :

  • ciumare (Galega officinalis)  25 g
  • teci de fasole (Phaseolus communis) 25 g
  • frunze de afin (Vaccinium myrtillus) 25 g
  • radacini de papadie (Taraxacum officinale)  25 g
  • frunze de papadie (Taraxacum officinale) 25 g

Modul de preparare : Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierbe o lingurita de amestec, cu o cana de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se bea,zilnic,inaintea fiecarei mese principale,cate o ceasca de ceai cald.

Reteta 2 :

  • teci de fasole (Phaseolus communis)  25 g
  • frunze de afin(Vaccinium myrtillus)   25 g
  • ciumarea(Galega officinalis)  25 g
  • trei frati patati(Viola tricolor) 25 g

Modul de preparare : Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierbe o lingurita de amestec, cu o cana de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se bea,zilnic,inaintea fiecarei mese principale,cate o ceasca de ceai cald.

Reteta 3 :

  • teci de fasole (Phaseolus communis) 10 g
  • urzica mare (Urtica dioica)  10 g
  • frunze de mesteacan raios(Betula varrucosa)  20 g
  • frunze de afin (Vaccinium myrtillus)  60 g

Modul de preparare : Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierbe o lingurita de amestec, cu o cana de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se bea,zilnic,inaintea fiecarei mese principale,cate o ceasca de ceai cald.

Reteta 4 :

  • teci de fasole (Phaseolus communis) 25 g
  • cretisoara(alchemilla vulgaris)  25 g
  • frunze de afin (Vaccinium myrtillus) 60 g

Modul de preparare : Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierbe o lingurita de amestec, cu o cana de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se bea,zilnic,inaintea fiecarei mese principale,cate o ceasca de ceai cald.

Reclame

One Trackback to “Diabet”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: