Gastrita

Gastrita dureroasa

Gastrita poate fi foarte dureroasa.Ceaiul recomandat mai jos se compune din numeroase plante ce au efecte calmante asupra durerilor.El va avea o actiune excelenta terapeutica si este foarte bine sa fie utilizat.

  • flori de siminoc(Helichysum arenarium) 2 g
  • radacini de valeriana(Valeriana officinalis) 5 g
  • radacini de gentiana(Gentiana lutea) 5 g
  • radacini de obligeana(Acorus calamus) 10 g
  • tintaura(Centarium erythraea) 10 g
  • seminte de chimen (Carum carvi) 10 g
  • seminte de anason(Pimpinella anisum) 10 g
  • seminte de fenicul(Foeniculum vulgare) 10 g
  • flori de musetel(Matricaria chamomilla) 10 g
  • frunze de menta buna(Mentha piperita) 15 g
  • coada soricelului(Achillea millefolium) 20 g

Modul de preparare: Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierb 2 lingurite de amestec,cu 2 cani de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se bea,cu o jumatate de ora inaintea meselor principale,cate o ceasca de ceai cald.

Gostrogarie – Hemoragie gastrica

Gastrogariile pot aparea in ulcer gastric,ulcer duodenal,cancer la stomac,varice ale esofagului inferior(acestea apar in ciroza hepatica)si chiar in gastritele cele mai grave.Alte cauze pot fi ruperea unui anevrism,eroziuni interne ale esofagului,arsuri prin acizi etc.Si,in fine,hemoragiile pot fi provocate de polipi stomacal,intoxicatii si vomismente de lunga durata.

In cazul gastroragiilor,sangele este de culoare inchisa,de la brin la negru,datorita modificarilor suferite sub actiunea acidului clorhidric din sucul gastric.Se va consulta imediat un medic sau bolnavul va fi internat la spital.

Dupa stabilirea diagnosticului si dupa un tratament initial prescris de catre medicul curant,se va cere acordul acestuia pentru folosirea urmatorului amestec de plante sub forma de ceai medicinal.

  • urzica mare(Urtica dioica) 25 g
  • scoarta de stejar(Quercus robur) 25 g
  • traista ciobanului(Capsella bursa-pastoris) 25 g
  • flori de musetel(Matricaria chamomilla) 25 g
  • coada soricelului(Achillea millfolium) 25 g
  • radacini de troscot(Polygonum millefolium) 25 g

Modul de prepare: Ingredientele se amesteca in cantitatile indicate.Se fierb 3 lingurite de amestec,cu 3 cani de apa,timp de 5-10 minute.Se strecoara.Se beau,zilnic,3-6 cani de ceai cald.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: