Hipertensiune arteriala

Prin hipertensiune arteriala se intelege o tensiune constant crescuta.De multe ori cauza este ereditara si poate fi insotita de un exces ponderal,diabet,emfizem pulmonar si migrene.

In instalarea hipertensiunii arteriale intervin,cu efecte negative,nicotina,plumbul si alte toxine.In ceea ce priveste rolul glandelor endocrine,functiile lor se deregleaza in perioada climacteriului (trecerea la varsta a treia),tulburari constatandu-se mai ales la nivelul suprarenalei,dar intreg sistemul neuroendocrin este afectat.

La bolnavii cu hipertensiune arteriala,tensiunea va fi gasita crescuta ori de cate ori va fi masurata.De multe ori boala incepe cu bufeuri de caldura,senzatie de ameteala,intoleranta fata de caldura,cafea,nicotina.Mai tarziu muschiul inimii se hipertrofiaza,iar pulsul va fi tensionat.

Aceasta boala este foarte frecventa,mai ales la varste inaintate.

Tratamentul va fi prescris de medic.Ceaiurile medicinale recomandate mai jos pot contribui la ameliorarea starii bolnavului,in asociere cu tratamentul medicamentos.Vascul este cunoscut de mult ca un mijloc eficient impotriva hipertensiunii.Dar si celelalte componente ale ceaiului,cum ar fi coada calului,florile de paducel si usturoiul contribuie in mare masura la combaterea hipertensiunii arteriale.

Reteta 1 :

  • sunatoare(Hypericum perforatum) 30 g
  • coada soricelului(Achillea millefolium) 30 g
  • arnica(Arnica montana) 10 g

Modul de preparare: Peste 3 lingurite de cicoare se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea un minut.Se strecoara.Se beau,zilnic, 2-3 cani de ceai cald.

Reteta 2 :

  • vasc alb(Viscum album) 30 g
  • coada calului(Equisetum arvense) 30 g
  • flori de paducel(Crataegus oxyacantha) 30 g
  • catei de usturoi(Allium sativum) 30 g

Modul de preparare: Peste 4 lingurite de vasc alb se toarna 4 cani de apa rece si se lasa sa stea 8 ore.Se amesteca celelalte ingrediente luate in cantitatile indicate.Peste 4 lingurite din acest amestec se toarna 4 cani de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute.Se amesteca ceaiul rece de vasc alb cu infuzia si dupa aceea se strecoara.Se beau,zilnic,4 cesti de ceai cald,indulcit cu miere sau zahar.

One Comment to “Hipertensiune arteriala”

  1. Monitorizarea periodica, regulata a tensiunii arteriale poate ajuta la depistarea la timp a instalarii hipertensiunii arteriale cu demararea masurilor necesare pentru combaterea acesteia. Hipertensiunea arteriala poate constitui baza multor boli cardiovasculare daca nu este depistata la timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: